Rapper TI Cryptocurrency Fraud: Aangeklaagd en gezuiverd 75.000 dollar door SEC.

Rapper TI en vier andere mensen, waaronder filmproducent Ryan Felton, zijn door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd wegens frauduleuze muntverkoop. TI, of Tip zoals de rapper ook wel bekend is, wordt ook beboet door de effectenregulator.

Rapper TI en filmproducent in rekening gebracht

De SEC kondigde vrijdag de aanklacht tegen rapper en acteur Clifford Harris Jr. (vaak bekend als TI of Tip), filmproducent Ryan Felton, en drie anderen meer dan twee frauduleuze eerste muntaanbiedingen (ICO’s) aan. De SEC heeft ook twee bedrijven aangeklaagd, Flik en Coinspark, die de verkoop hebben geleid.

Rapper TI, die de SEC in haar opdracht omschreef als „een bekende muzikant, acteur en producent„, nam deel aan het aanbod en de verkoop van flikmunten, die ongeregistreerde waardepapieren zijn. Beleggers konden deze penningen kopen en verkopen op ten minste twee cryptocurrency beurzen met behulp van ETH en Bitcoin Up, de SEC in detail. „Promotiemateriaal beschreef Flik als ‚Netflix op de blokketen‘ – een bedrijf dat een streaming mediaplatform zou bieden met producten en diensten die met flikmunten kunnen worden gekocht.

SEC beweert dat tussen 20 Augustus en 20 Sept. 2017, de rapper deze penningen op zijn sociale media rekeningen aanbood en verkocht, ten onrechte claimend een Flik mede-eigenaar te zijn, en een beroemdheidsvriend vroeg om de verkoop op sociale media te bevorderen, die flik TI’s ,,nieuwe onderneming.“ noemde. De verkoop van Flik hief ongeveer 539 ETH op, met een waarde van ongeveer $164.665 vanaf 20 Sept. 2017, de SEC-ordestaten, die toevoegen:

De bestelling van SEC tegen T.I. vereist dat hij een $75.000 burgerlijke monetaire boete betaalt en niet deelneemt aan het aanbod of de verkoop van digital-asset effecten voor ten minste vijf jaar.

TI liet niet toe noch ontkende de bevindingen van SEC, Reuters meldde Vrijdag. Zijn advocaat Henry E. Mazurek zegt dat de rapper spijt had dat hij betrokken raakte bij Felton, die hij „geloofde een lokale ondernemer te zijn die het voor nieuwe artiesten gemakkelijker probeert te maken om de muziekindustrie in te gaan,“ de vervoerde nieuwsafzet. De advocaat beweert bovendien dat TI „nooit een dollar“ heeft ontvangen van de mislukte onderneming van Felton.

Bovendien detailleerde SEC dat de filmproducent Felton naar verluidt beloofde om een digitaal stromend platform voor Flik en een cryptografisch handelsplatform voor Coinspark te bouwen, maar hij verduisterde de ingezamelde fondsen. Hij droeg in het geheim de flik-munten over aan zichzelf en verkocht ze voor 2,2 miljoen dollar aan winst. Hij hield zich ook bezig met manipulatieve handel om de prijs van de vonkenmunten op te blazen en gebruikte de slecht ontvangen winst om een Ferrari, een huis van een miljoen dollar, diamanten sieraden en andere luxegoederen te kopen.

De klacht klaagt Felton aan voor het overtreden van de registratie-, fraude- en anti-manipulatiebepalingen van de federale effectenwetten. Flik en Coinspark worden beschuldigd van het overtreden van de registratie- en antifraudebepalingen.

Naast Felton hebben alle personen ingestemd met schikkingen om de aanklacht tegen hen op te lossen. Ondertussen heeft de Amerikaanse procureur-generaal voor het Northern District of Georgia tegelijkertijd een strafrechtelijke aanklacht tegen Felton ingediend. De voorgestelde schikkingen moeten door de rechtbank worden goedgekeurd.

De federale effectenwetten bieden dezelfde bescherming aan beleggers in effecten van digitale activa als aan beleggers in meer traditionele vormen van effecten,“ zei Carolyn M. Welshhans, Associate Director in de Division of Enforcement.