DiFy.Finance (YFIII) är en utvecklingsprogramvaruaffär för Yearn.Finance (YFI)

DiFy.Finance, liksom YFI, plattformen den bygger på, är en miljö med decentraliserad finansiering (DeFi) utlåningsaggregat: det tillåter användare att tillhandahålla likviditet för ekosystemet genom att parkera sina kryptokurrency-tokens i ett smart kontraktsvalv och tjäna ränta i utbyte .

På grund av att det är en samlare av utlåningstjänster kan YFIII-användare optimera sina ränteavkastningar på ett automatiserat sätt genom att ofta balansera sina investeringar mellan tillgängliga alternativ.

Vad gör DiFy.Finance unikt?

DiFy.Finance är en del av den större trenden med decentraliserad finansiering: en bransch som är fokuserad på att bygga decentraliserade finansiella instrument ovanpå befintliga kryptovalutor med smarta kontrakt. Dessa instrument inkluderar utlåning av kryptovaluta, försäkringar, decentraliserade börser och andra användningsfall.

Från och med oktober 2020 är det en snabbt växande industri med över 10 miljarder dollar i låsta tillgångar, upp från drygt 500 miljoner dollar i oktober 2019.

YFIII är specifikt en samlare av utlåningsplattformar för kryptovaluta, samma som plattformen den gafflades från – yearn.finance. Det gör det möjligt för användare att sätta in sin kryptovaluta, som omvandlas till yTokens – skyldigheter på blockchain som är säkrade med säkerhet i en annan kryptovaluta. Dessa tokens parkeras sedan automatiskt i olika DeFi-utlåningstjänster för att maximera långivarnas vinst i form av intresse.

YFIIIs unika fördel, och anledningen till att gå bort från YFI, är att ge en mer optimerad kryptolånupplevelse för mobila plattformar.

Hur många DiFy.Finance [YFIII] -mynt finns det i omlopp?

YFIIIs maximala utbud är begränsat till 30000 tokens, som alla är öppna för att distribueras öppet bland de direkta deltagarna i ekosystemet utan någon pre-försäljning / ICO-scen. Enligt teamet bakom projektet har inget av YFIII-tokens fördelats till teammedlemmarna.

Hur är DiFy.Finance-nätverket säkrat?

YFIII, precis som projektet det bygger på – yearn.finance – är byggt ovanpå Ethereum blockchain, vilket innebär att dess nätverk är säkrat med samma hashfunktion som ETH – Ethash. Ethash är en proof-of-work-funktion som tillhör Keccak-familjen med hashfunktioner.

DiFy.Finance – Farm:

DiFy.Finance – Farm erbjuder kryptovalutahållare att slå samman sina tillgångar för att ge en stor pool av likviditet för alla som vill byta ut denna tillgång, som avkastning får han en lukrativ belöning direkt i plånboken.

DiFy.Finance – Insats:

Det är en modern plattform som gör det möjligt för DiFy.Finance- och YFIII-tokeninnehavare att lagra sina tillgångar i ett specialdesignat kontrakt. Lagringsprocenten ställs in automatiskt beroende på priset på de underliggande tillgångarna och antalet tillgångar i poolen

DiFy.Finance – Låna:

DiFy.Finance-ekosystem lånar – Låntagare kan låna tillgångar på ett övercollateraliserat (evigt) sätt genom att välja USDT (Tether), Ethereum (ETH) eller DAI och tjäna YFIII som belöning för att använda protokollet.

DiFy.Finance – Rösta:

DiFy.Finance – Vote erbjuder en decentraliserad plattform som gör att samhället kan utföra omröstning via kedjan. Alla dessa röstdata är registrerade på blockchain som fungerar som en decentraliserad, oföränderlig storbok och lämnar ingen plats för byråkratisk manipulation eller riggning.

DiFy.Finance – Vault:

DiFy.Finance – Vault är ett protokoll som automatiserar avkastningen. Det använder AI och BigData för att leta efter innovativa jordbruksstrategier, med målet att ge maximal avkastning till samhället.