Billig Bitcoin-gruvedrift kan komme til å bli slutt i Mongolia

Bitcoin-gruveselskaper i Indre Mongolia er blitt lagt merke til at strømtilskudd snart kan forsvinne, noe som øker prisene med en tredjedel.

Prisen på strøm i Indre Mongolia er veldig lav for gruvearbeidere i cryptocurrency.

Regjeringen er innstilt på å fjerne subsidier, noe som vil øke prisen med nesten en tredel

Prisen vil forbli lav etter internasjonale standarder, men høyere enn i andre deler av Bitcoin Era.

Det indre Mongolia avdelingen for industri og informasjonsteknologi har angivelig truet med å fjerne elektrisitetssubsidier for gruveselskaper i cryptocurrency, noe som vil øke prisene med nesten en tredjedel.

Avdelingen sendte ut et varsel til Inner Mongolia Electric Power Group om at 21 av 30 selskaper som ble besøkt for inspeksjon i 2019, ikke oppfylte kvalifikasjonene for å motta priser de kan få fra å delta i det indre Mongolia Electric Power Multilateral Trading Market, kinesisk reporter Colin Wu rapportert .

Den semi-autonome regionen i Kina, landets tredje største region når det gjelder areal, har hatt et opp-ned forhold til cryptocurrency gruvearbeidere. Noen i de lokale myndighetene har sett cryptocurrency som en måte å bringe penger inn i økonomien; mens indre Mongolia er rik på ressurser, kan dens nær-arktiske geografi begrense veksten.

Den lokale regjeringen har i flere år gitt Bitmain og cryptocurrency gruvebedrifter tilgang til 30% av standardprisen på strøm via handelsmarkedet. Som et resultat liker krypto gruvearbeidere i indre Mongolia noen av de laveste industrielle elektrisitetsprisene i verden.

Kina selv har allerede noen av de laveste strømprisene i noe land, og tar ikke hensyn til statlige subsidier eller andre insentiver

I følge rapportene hopper den gjennomsnittlige kilowattime gruvearbeiderne å betale til 3,8 RMB / kWh fra et gjennomsnitt på 2-3 RMB / kWh. Selv om det fremdeles er konkurransedyktig internasjonalt, er dette langt mer enn hva gruvearbeidere betaler i vannkraftrik Shichuan, der velsignelsene fra kraftig regn, steineteografi og et for stort tilbud av kraftgenererende dammer betyr at strøm kan koste så lite som 0,3 RMB / kWh i løpet av regionens høye regntid.

De 5 beste kryptonyhetene og -funksjonene i innboksen din hver dag.

Få Daily Digest for det beste fra Decrypt. Nyheter, originale funksjoner og mer.
Din epost

Bli med nå

Mens dette kraftoverskuddet har fått den kinesiske gruveindustrien til å klynge seg i regionen, har den fortsatte trusselen om ekstremvær fått noen gruvearbeidere til å søke alternativer.

Imidlertid har lokkingen av billig kraft hittil forhindret en utvandring.